SERVICII

 

Tomografia sonica asigura noi standarde in diagnoza copacilor, permitand specialistilor sa efectueze o inspectie extrem de precisa asupra copacilor periculosi evidentiand calitatea lemnului si implicit starea de sanatate a copacului. Totodata copaci ce aparent sunt sanatosi, pot avea cavitati si defecte ce afecteaza integritatea copacului ce ulterior devin un pericol pentru societate. Tomograful sonic PiCUS3 este cel mai avansat tomograf pentru copaci disponibil pe piata facand posibila o inspectie completa pe diferite specii de copaci. Dynamic Instruments SRL ofera servicii de tomografiere a copacilor, la cerere, utilizand un tomograf PiCUS3 de ultima generatie. Pentru oferta de pret ne puteti contacta la office@dynamicinstruments.ro.

Cum functioneaza o tomografie sonica:

  • se monteaza de jur imprejurul copacului, pe acelasi plan de sectiune, o serie de senzori cu prindere magnetica
  • senzorii “asculta” viteza de propagare a undelor sonice prin trunchiul copacului
  • un algoritm special calculeaza valorile masurate si fac conversia lor intr-o harta de culori ce permite interpretarea rezultatelor
  • zonele afectate sunt evidentiate cu culori specifice (roz – albastru deschis)
  • rezultatul scoate in evidenta cavitati, putregai si crapaturi, toate in interiorul trunchiului copacului, nefiind posibila detectia lor prin alta metoda

Dynamic Instruments este distribuitor unic argus electronic gmbh si aduce la dispozitia dumneavoastra acest echipament non-invaziv de ultima generatie in Romania.

 

tomograf copaci, analiza copac, stare de sanatate copaci
tomograf copaci, analiza copac, stare de sanatate copaci
tomograf copaci, analiza copac, stare de sanatate copaci

Apeleaza la serviciile noastre si poti afla cu precizie starea de sanatate a copacilor.

Fie ca esti arborist, proprietar de paduri, gradini sau parcuri, administratie publica sau subcontractor, daca intra in atributiile tale sa stabilesti starea de sanatate a arborilor sau riscul acestora de a se prabusi, doar cu echipamentele noastre poti decide daca un copac poate fi taiat sau daca nu prezinta un pericol.

Cand suspectezi ca un copac este afectat, trebuie sa determini ce actiune trebuie sa iei. Analiza rezistentei structurale ce a fost afectata de putregai nu poate fi realizata prin alta metoda, ci doar prin efectuarea unei tomografii sonice. Ulterior noi te putem ajuta sa identifici problema si sa iei o hotarare cu ajutorul rezultatului tomografiei.

tomograf copaci, analiza copac, stare de sanatate copaci
tomograf copaci, analiza copac, stare de sanatate copaci
tomograf copaci, analiza copac, stare de sanatate copaci

BENEFICIILE UNEI ANALIZE PRIN TOMOGRAFIE SONICA

Tomografia sonica afiseaza daca a fost afectata integritatea lemnului la interior. Prin mai buna intelegere a integritatii structurale de la interiorul copacului, obtinem o interpretare precisa a nivelului de risc pe care acel copac il prezinta. Astfel putem investiga daca copacul prezinta risc de producere a unor accidente sau daca inca este stabil si nu este necesara taierea lui. Totodata echipamentul poate fi folosit si in scopuri de cercetare si de supraveghere a copacilor, prin analiza lor la anumite intervale de timp.

Informatiile obtinute in urma unei tomografii sonice:

  • prioritizarea copacilor in functie de nivelul de risc
  • se evita taierea inutila a copacilor cu risc scazut
  • pot fi evitate accidente grave prin taierea copacilor cu risc ridicat
  • creste eficienta printr-o analiza non-invaziva fara de care nu am putea sti ce se intampla in interiorul trunchiului copacului
  • sunt salvati bani prin evitarea taierilor inutile a copacilor